Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La nova revisió de la implementació de la legislació ambiental. Com s'està aplicant a les regions i les ciutats?

El Comitè de les Regions i la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, van organitzar un seminari per presentar la nova Revisió de la Implementació de la Legislació Ambiental a les regions de la Unió Europea.

En aquest seminari es varen explicar els avanços del document estratègic de la nova Revisió de la Implementació de la Legislació Ambiental a les regions i les ciutats de la Unió Europea (UE). Aquesta reunió va ser organitzada conjuntament entre el Comitè de les Regions (CdR) i la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea (DG ENVI, per les seves sigles en anglès).

L'acte es va presentar com una eina per transmetre els principals punts conflictius dintre la implementació de la legislació de la UE als governs regionals i municipals, així com conscienciar a les administracions del poder i l'efectivitat de la protecció ambiental, com a benefici de la salut de les persones i del medi ambient.

Amb motiu de complir aquest fi, es va cercar aquest espai de diàleg entre les organitzacions de base i els governs locals, per trobar missatges, objectius i problemàtiques comuns. A més a més, atesa la consciència de l'existència de grans escletxes entre les diferents regions, en l'àmbit de la implementació de legislació ambiental, la DG ENVI i el CdR volen treballar cap a la recerca de solucions, per reduir la pressió i les tensions entre regions de la UE.

Aquest document estratègic reflecteix bàsicament que degut al fet d’aquestes grans diferències d'implementació entre les regions, està provocant no sols  grans costos ambientals sinó també socials, pel que es refereix tant en l'àmbit econòmic per la pèrdua d'oportunitats laborals o de negoci, com per les repercussions sobre la salut de les persones i la pèrdua de diversitat biològica.

Per tant, treballant com a eixos temàtics, l'economia circular, el capital natural i la salut i qualitat de vida, es van proposar diferents estratègies per reduir aquestes escletxes.

El marc propici que es va identificar en l'àmbit econòmic, consisteix en la creació de mercats basats en instruments i inversió ambiental, així com la persecució d'infraccions i el cobrament de multes.

Pel que fa a l'efectivitat de la governança, es va proposar augmentar el coneixement a nivell tècnic de les administracions locals, millorar els canals de comunicació entre les regions i la UE, així com la implicació de les de xarxes de treball existents, per acollir mecanismes d'aprenentatge i assistència entre els diferents actors.

07-11-2016

Brussel·les

Marta Ferriol 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir