Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
L'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) alerta de què la competitivitat de la UE a llarg terme està en joc
Segons l'OCDE el sistema d'accés a la UE dels immigrants altament qualificats és massa restrictiu

L'OCDE ha presentat un estudi que il·lustra el problema de la Unió Europea (UE) per acollir a immigrants altament qualificats. L'accés a la Unió Europea per part d'aquests és baixa (només un 31% del total mundial dels immigrants arriba a la UE, mentre que els Estats Units, amb una població global inferior, representa un 57% del total).

L'OCDE senyala que, tot i que Europa ha assolit el mateix nivell pel que fa a l'atracció d'estudiants internacionals que altres països de l'OCDE, la major part dels immigrants que han estudiat a la UE marxen una vegada han finalitzat els seus estudis (només entre un 16% i un 30% es queda).

La majoria dels que arriben, a més, ho fan amb programes nacionals, ja que el permís europeu per a treballadors altament qualificats de tercers països, l'anomenada "targeta blava", és difícil d'aconseguir. De fet, a 2014, només 5000 immigrants de 10.000 varen aconseguir beneficiar-se d'aquest dispositiu. Per això, l'OCDE alerta de què la competitivitat de la UE a llarg terme està en joc perquè es necessita més mà d'obra.

Tres són les línies de reforma que recomana l'OCDE:

  •  - Tal com proposa la Comissió Europea al seu Pla de revisió de la targeta blava europea, l'OCDE proposa ampliar el dispositiu de la targeta blava mitjançant una reducció del llindar salarial, sobretot per als joves. També proposa facilitar que els estudiants que aconsegueixen el seu diploma a Europa es quedin a treballar.
  •  - Simplificar els procediments que impedeixen o dificulten l'arribada de talents. Això significa un reconeixement més simple de les qualificacions obtingudes a l'estranger, l'europeïtzació de les bones pràctiques nacionals o una plataforma única a escala de la UE per a les demandes d'immigrants de treball.
  •  - Per últim, l'OCDE aconsella reforçar i promoure el mercat únic de treball per als estrangers altament qualificats, això és, presentar Europa com un espai homogeni però també ajudar als empresaris a fer ofertes laborals interessants a l'exterior, així com emmarcar els instruments europeus d'immigració laboral en la política d'acció exterior.
03-11-2016

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir