Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Revisió del programa de treball d’Horitzó 2020 de la Comissió Europea
La Unió Europea destinarà 8.500 milions d’euros a les àrees de recerca i innovació durant el 2017

Una altra modificació del marc de treball és reforçar el paper de la migració a les polítiques de recerca científica

El programa Horitzó 2020 és el major programa en recerca i innovació creat mai a la Unió Europea. Disposa d’un pressupost de 77.000 milions d’euros pel període 2014-2020. Quan el pla de treball del programa es troba a mig termini per a la seva finalització, la Comissió Europea ha detallat els objectius de finançament i temàtics que seran abordats durant l’any 2017.

L’actualització del pla de treball defineix la quantitat de 8.500 milions d’euros que seran destinats principalment a: Indústria i economia col·laborativa (325 milions d’euros), ciutats intel·ligents i sostenibles (115 milions d’euros), tecnologies i sistemes de conducció automàtica (50 milions d’euros) i Internet de les Coses (37 milions d’euros).

A més, han estat creades noves convocatòries de finançament com per exemple una destinada a tancar la bretxa en la gestió d’aigua.

Un dels altres eixos principals a la política de recerca inclòs a la modificació presentada és el paper que el procés migratori tendrà al nou horitzó de recerca i innovació europeu. Com a resposta a la crisi dels refugiats la Unió Europea dedicarà 11 milions d’euros per entendre el fenomen de les migracions i per desenvolupar polítiques efectives de gestió i integració dels nouvinguts.

Més informació en el següent enllaç

25-10-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir