Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Conferència Red Europea de Defensors del Poble
La defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, ha presidit una reunió d'alt nivell que ha tractat qüestions claus per a la Unió Europea i per a les administracions nacionals.

Els defensors del poble tenen un paper clau com a defensors de la justícia i de la neutralitat davant les vulneracions de drets fonamentals. A L'esdeveniment han participat tots els Defensors del Poble dels Estats Membres de la UE, membres de les institucions europees i de la societat civil. Els assistents han pogut debatre intensament sobre assumptes d'actualitat: la crisi dels refugiats, la transparència dels lobis i sobre l'Estat de Dret. 

 

La gestió de la crisi dels refugiats ha estat el primer punt a tractar. La Defensora del Poble Europeu ha investigat per una part, la vulneració dels drets fonamentals en el viatge de retorn dels immigrants irregulars i per l'altra si el Fons d'Asil, Migració i Integració (AMIF) s'està utilitzant d'acord amb els drets fonamentals. A més, es fa referència a la complicada situació que estan vivint els Estats fronterers i el paper de FRONTEX. En aquest sentit, s'està negociant un nou mandant de guarda de fronteres i costes i que reconeixeria el treball que estan fent actualment. 

El segon tema d'aquestes jornades ha sigut la transparència dels lobis a través del registre de transparència voluntari instaurat en l'any 2011 i experiències similars que existeixen a altres països. Aquest registre es va crear per donar resposta a qüestions bàsiques com quins interessos es persegueixen, qui els defensa i amb què pressupost. Aquest registre disposa d'un Codi de Conducta que regula les relacions dels inscrits amb les institucions europees i obligacions per als funcionaris d'alts càrrecs.

Finalment, s'ha tractat sobre el respecte per l'Estat de Dret en la Unió Europea en relació a les últimes novetats a l'Estat de Polònia i el Dictamen de la Comissió Europea al respecte. La Comissió defensa el diàleg mutu progressiu per arribar a una solució que respecti els drets fonamentals i al mateix temps, respectar la sobirania de l'Estat de Polònia. 

13-09-2016

Ruth Vázquez

Brussel·les 

Llistat d'informes Compartir Imprimir