Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Comitè Econòmic i Social Europeu recomana a la Comissió Europea elaborar un Pla d'acció a llarg terme per a les Empreses d'Economia Social
L'economia social actualment compta amb 2 milions d'empreses i crea 14 milions de llocs de feina a la Unió Europea

El Comitè Econòmic i Social (CESE) ha organitzat el Primer dia de les Empreses d'Economia Social. L'economia social ha demostrat ser molt resilient durant la crisi, entre d'altres coses en termes d'ocupació. Per això, el CESE recomana a la Comissió Europea i als Estats membres treballar més sobre el tema per a donar a les empreses d'economia social més visibilitat i reconeixement.

El vicepresident del Comitè Econòmic i Social, Michael Smyth, ha subratllat la importància de tenir un pla d'acció a llarg terme per a empreses d'economia social i emfatitza la importància de reforçar la cooperació entre les institucions i també amb el sector.

En aquest sentit, el CESE encoratja a la Comissió Europea a situar l'economia social en un punt elevat de la seva agenda mitjançant la creació d'una unitat especifica dedicada a l'Economia Social i les empreses d'economia social en la Comissió Europea. També suggereix que la Comissió Europea integri l'economia social i les empreses d'economia social en el programa de treball del 2017.

Per altra banda, el Comitè proposa que la Unió Europea lideri la promoció de l'Economia Social i les empreses d'economia social a nivell global, en coordinació amb altres organitzacions internacionals (ONU, OCDE, etc.).

El CESE, juntament amb els representants de la presidència Eslovaca i la futura presidència Maltesa, el representant del Parlament Europeu així com el representant de la Comissió Europea, subratllen en aquest esdeveniment la importància d'aprofitar la bona cooperació interinstitucional per tal d'avançar i arribar més lluny.

Durant dia de les Empreses d'Economia social tres empreses socials (RREUSEProgetto QuidOkus Doma) han compartit la seva experiència i les seves històries l'hora d'establir i desenvolupar les seves empreses socials a Europa.

Per a més informació sobre l'esdeveniment cliqueu el següent enllaç.

14-09-2016

Brussel·les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir