Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Consulta pública sobre el Pilar Europeu de Drets Socials
El qüestionari de la consulta pública es pot respondre fins dia 31 de desembre del 2016

La Comissió Europea vol rebre l'opinió dels ciutadans, organitzacions i entitats públiques sobre el futur pilar europeu de drets socials proposat dins el programa social europeu del president Juncker. Els resultats s'incorporaran al text final a principi del 2017.


La Direcció General de Treball, Assumptes socials i Inclusió ha llançat una consulta pública que té tres objectius:

1. Avaluar l'actual cabal social de la UE, determinant en quina mesura es practiquen els drets existents i segueixen essent pertinents enfront dels reptes actuals i futurs, o si convendria estudiar altres formes d'implementar aquests drets;

2. Reflexionar sobre nous esquemes de treball i de societat com a conseqüència de les noves tecnologies, l'evolució demogràfica o altres factors que incideixen en la vida laboral i les condicions socials;

3. Recaptar punts de vista i comentaris sobre el paper del pilar europeu de drets socials. La consulta ha de servir per debatre sobre  l'abast, el contingut i la comesa com a part de la dimensió social de la Unió Econòmica i Monetària, i per reflexionar sobre les necessitats específiques de la zona euro. Per últim, aquest exercici de reflexió servirà perquè els Estats membres no pertanyents a l'eurozona es plantegin si desitgen participar en el pilar. 

Els àmbits d'actuació d'aquest projecte de pilar són:

- Igualtat d'oportunitats i accés al mercat laboral, incloent-hi el desenvolupament de les capacitats i aprenentatge mutu així com el suport actiu a l'ocupació, augmentar les oportunitats de treball, facilitar la transició entre distints estatus i millorar l'ocupabilitat de les persones. 

- Condicions laborals justes, amb un equilibri adequat i estable de drets i obligacions entre treballadors i ocupadors, així com entre flexibilitat i seguretat, que faciliti la creació d'ocupació, la contractació i la mobilitat al llarg del temps.

- Protecció social adequada i sostenible i accés a serveis essencials de qualitat, com la puericultura, l'assistència sanitària i l'atenció a malalts crònics o persones dependents, que permeti una vida digna i la protecció contra els riscs, de manera que cada persona participi plenament en l'ocupació i en la societat.

Els resultats obtenguts serviran per elaborar la base de la proposta final de la Comissió sobre el Pilar Europeu de Drets Socials a principis del 2017. Els comentaris rebuts contribuiran també a l'elaboració del llibre blanc sobre el futur de la Unió Econòmica i Monetària, previst per a la primavera del 2017.

Contacte: EMPL-EUROPEAN-PILLAR-OF-SOCIAL-RIGHTS@ec.europa.eu 
#SocialRights 

14-09-2016

Brussel·les


Ruth Vázquez Muñoz 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir