Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Recerca i Migració: Projectes europeus i recomanacions polítiques
La Comissió Europea ha publicat dos informes sobre la relació entre immigració i recerca a la Unió Europea

Una trentena d’entitats espanyoles han participat com a socis dels projectes presentats com a bones pràctiques

La Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea ha publicat dos estudis sobre les relacions entre recerca i migració a Europa.

Per una part, l’informe Research on Migration: Facing Realitites and Maximising Opportunities és una revisió de polítiques sobre la nova realitat que el repte migratori representa per Europa. Aquest estudi analitza els diversos fenòmens del flux migratori així com les polítiques d’integració i la seva relació amb el desenvolupament econòmic dels països.

Per altra banda, Research & Innovation Projects in support to European Policy: Migration and Mobility, recull més de 50 exemples de projectes en el camp de les ciències socials. Mitjançant aquests casos la Unió Europea pretén analitzar des del punt de vista del context social l’evolució de la societat amb els fenòmens migratori.

Ambdues publicacions serveixen per dibuixar el futur escenari europeu marcat per la mobilitat de persones dintre de la Unió Europea i població migrant extracomunitària. En aquest sentit, la recerca científica serveix per estudiar aquests efectes alhora que crea un nou espai d’oportunitats per adherir els nouvinguts al mercat de recerca i innovació europeu.

11-07-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir