Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Premis Europeus 2016 a la lluita contra la resistència macrobiana
El treball de las ONGs en la lluita contra la resistència macrobiana serà reconeguda i rencompensada per la Unió Europea amb tres premis de 10.000€, 15.000€ i 20.000€.

Sota el Tercer Programa de la Salut 2014-2020, la Comissió Europea reconeix i recompensa els esforços de les ONGs europees en reduir l'amenaça a la salut de la resistència antimicrobiana (AMR en anglès). Aquest any, entregarà tres premis a entitats actives en aquest àmbit. El darrer dia per presentar-se és el 31 de juliol de 2016.

La Comissió Europea vol premiar, aquest any, les iniciatives de les ONGs que contribueixen de manera significativa a reduir l'amenaça a la salut humana des de la resistència antimicrobiana dins la Unió Europea. El problema de l'AMR està cresquen arreu del món amb una estimació de 700,000 morts per any degudes a infeccions resistents. 
Les infeccions a causa de la resistència microbiana poden presentar un greu problema a hospitals però també en les comunitats o granges. Poden ser transmeses per contacte directe, durant els tractaments així com mitjançant el menjar, el bestiar o el medi ambient. 

Per afrontar aquesta situació de forma eficaç s'han de promoure les activitats entorn la salut humana, els sistemes alimentaris i el desenvolupament de la investigació antimicrobiana. Així ha recordat la Comissió en el Pla d'acció contra l'augment de les amenaces per la resistència antimicrobiana.

Els àmbits on treballen aquestes ONGs contribuint a la reducció de l'amenaça poden ser:

1. Prevenció de la infecció.
2. Ús correcte dels antimicrobians.
3. Control Sanitari.
4. Tractament de l'AMR des d'una malaltia en concret.
5. Altres iniciatives que poden reduir l'amenaça a la salut humana.

Les activitats potencials d'avaluar poden estar dirigides al públic en general, pacients, treballadors sanitaris/àries o organitzacions internacionals i podrien incloure el suport, la formació i la difusió d'aquest fenomen i les seves conseqüències.

Tres ONGs registrades en Espanya o en un altre Estat membre seran seleccionades avaluant la qualitat i l'efectivitat del treball elaborat.

Més informació al següent link.

30-06-2016

Ruth Vazquez

Brussel·les 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir