Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Les societats sostenibles com a inversió per millorar el benestar general de la població.
El progrés cap a una Europa saludable i sostenible passa per la implicació de tots els actors de la societat:

Es celebra una conferència on participen institucions europees, representants estatals, regionals i membres de la societat civil per promoure una Europa saludable i l'equitat en la salut entre i dins dels països europeus. Aquest acte l'organitza EuroHealthNet amb el suport del Comitè de les Regions i de la Comissió Europea. 

D'acord amb les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), els europeus tenen una vida més llarga i saludable que abans però encara es troben nivells inacceptables de consumició alcohòlica, tabac i obesitat.

Per millorar aquesta situació, es presenten els sis objectius de la política de salut 2020 (alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible), que són els següents:

  • Abordar la bretxa sanitària existent.
  • Invertir per a una població més sana.
  • Empoderar als ciutadans i crear comunitats resilients.
  • Abordar els principals costos de les malalties a les regions europees.
  • Crear entorns saludables que promoguin valors per a la salut i el benestar.
  • Enfortir els sistemes sanitaris centrats en el pacient, en els serveis sanitaris públics i en la preparació per a les emergències.
  • Promoure la salut en totes les polítiques.
Així, es pretenen incrementar la salut i el benestar de la població, reduir les desigualtats en matèria de salut, reforçar la salut pública i garantir que els sistemes de salut siguin universals, sostenibles i de bona qualitat. A més, es convida als presents a participar en la Iniciativa Europea d'Informació Sanitària (EHII), un partenariat d'Estats establert amb l'objectiu de crear un sistema d'informació de salut per a Europa.

Des de la Direcció General de Treball de la Comissió Europea es recalca la necessitat d'invertir en la prevenció i la inclusió activa, en la salut i en la infància així com en els joves per rompre el cercle de la pobresa i l'exclusió social. En aquesta línia s'exposa el pilar social del Pla Juncker de la Comissió Europea i els Fons Estructurals i d'Inversió Europeus que poden ser útils per recolzar la salut pública i l'àmbit social i prevenir la pobresa i l'exclusió social. 

La Direcció General de Salut treballa per reduir les desigualtats en la sanitat a través d'iniciatives com Equity Action.
08-07-2016

Ruth Vazquez Muñoz 

Brussel·les 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir