Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Nova estratègia europea de digitalització de la indústria
L’objectiu d’aquesta mesura és treure els màxims beneficis del Mercat Digital Únic adoptat a la Unió Europea

Les àrees prioritàries per la Comissió són el 5G, la computació en núvol, l'internet de les coses, la gestió de dades i la cyberseguretat.

La Comissió Europea ha elaborat una sèrie de mesures que les autoritats nacionals haurien d’implementar per digitalitzar la indústria europea mitjançant la col·laboració público-privada.

La Unió Europea creu que per què la indústria tradicional comunitària continuï essent competitiva és necessari que s’adapti als nous temps i apliqui noves tecnologies industrials i processos de fabricació. Una modernització que passa per modernitzar les PIMES i les empreses de sectors que generen molts de beneficis a la UE com el manufacturer, la producció de dispositius electrònics per sector automotriu i aeronàutic o la robòtica. Si aquestes àrees de negoci no es modernitzen, la Comissió calcula que la UE perdrà a l’any 600.000 milions d’euros que aniran a parar a mercats competidors.

En el cas d’Espanya una de cada quatre d’aquestes empreses estan altament digitalitzades, el que significa que empren més de 6 tecnologies digitals. Però l’objectiu és que les mesures ideades a nivell europeu arribin a les regions. És per això que s’intentarà coordinar iniciatives i estratègies a escala regional, nacional i europeu.

En aquest sentit, la Comissió es compromet a:

- Ajudar iniciatives que treballin en aquesta línia impulsades per governs regionals i estatals

- Fomentar la participació público-privada mitjançant incentius d’inversió com el Pla Europeu d’Inversions o els Fons Europeus Estructurals i d’Inversió

- Invertir 500 milions d’euros per a la creació de xarxes especialitzades en laboratoris d’innovació digital i d’excel·lència tecnològica

- Dedicar especial atenció a projectes dedicats a l’Internet de les coses o les tecnologies avançades manufactureres

- Adoptar noves normes legislatives adaptades a les noves característiques del mercat

- A més, la Comissió ha presentat la nova agenda per a les habilitats professionals a Europa sobre la creació de llocs de treball en entorns digitals.


Més informació en el següent enllaç

24-06-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir