Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Open Innovation. Open Science. Open to the World: La nova publicació per entendre el sector innovador de la Unió Europea
La Comissió presenta un document que defineix els factors clau pel futur del sector de la innovació

El sector de la recerca europeu passa per la col·laboració i l’entrada en joc de nous i més actors

La Comissió Europea ha publicat l’estudi Open Innovation. Open Science. Open to the World. Un llibre que analitza l’estratègia europea pel sector de la innovació basat en el concepte de producció de coneixement “obert”.

La innovació a Europa segueix un full de ruta que redirigirà el sector cap a un sistema més col·laboratiu i global amb la participació de més actors.

El camí definit per a la Innovació Oberta passa per la construcció d’un ecosistema d’innovació sustentat en 3 pilars en el qual participa sector públic, privat, acadèmic, eines de finançament i ciutadania. El primer pilar és un entorn regulador reformat, el segon pilar és millorar la inversió privada en sector de la recerca i de la innovació. El darrer pilar és la maximització i eficiència dels resultats aconseguits.

Els processos de recerca científica del futur seran més globals i amb xarxes de treball col·laboratives que amb la Ciència Oberta superaran els mètodes tradicionals d’investigació.

El concepte d’Obert al Món fa referència a donar més importància a la cooperació internacional amb països adscrits al programa H2020 o d’altres dels Balcans o del Mediterrani amb els quals es poden establir marcs de cooperació.

El document Open Innovation. Open Science. Open to the World recull exemple d’experiències en marxa i amplia la idea llançada pel Comissari Carlos Moedas el mes de juny de 2015 que incloïa el sector de la innovació i la recerca a l’agenda de prioritats polítiques de la Comissió Europea.

La publicació es pot descarregar en el següent enllaç

20-06-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir