Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
L’Organització de les Nacions Unides demana canvis a la Unió Europea en matèria de legislació de persones amb discapacitat
La Unió Europea estudia com aplicar les observacions que el Comitè de treball de les Nacions Unides dels drets de persones amb discapacitats va realitzar al 2015

L’absència d’accions enfocades a les persones amb discapacitats a l’estratègia Europa 2020 es tradueix en una manca de suport específic per compensar l’impacte de la crisi en les tasses d’ocupació, pobresa o educació de persones amb discapacitats. Les mesures han inclòs reduccions en els pressupostos d’educació inclusiva, fons de suport a l’ocupació, d’esquemes de pensió i processos de desinstitucionalització. 

La Comissió Europea necessitaria revisar l’Estratègia Europea per als Discapacitats 2010-2020, que formaria part d’un marc global a on totes les institucions i òrgans consultius europeus haurien de desenvolupar les seves pròpies estratègies. En aquest sentit, el Comitè Econòmic i Social, com a principal representant dels interessos dels socis socials i la societat civil, proposarà un pla d’acció pràctic per a implementar les observacions del  Comitè de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats, tant en l’àmbit intern com extern. 

Representants de les Institucions Europees han manifestat que l’adopció d’un pla global requereix de les accions específiques següents:

  • - Introducció de mesures legislatives per tal de modificar la legislació que és incompatible amb les observacions del Comitè de les Nacions Unides i adoptar legislació que ompli els buits existents en aquest sentit. Es durà a terme una revisió de la legislació europea en matèria de vulneració de drets humans que afecten les dones amb discapacitats, gent més gran, nens, persones amb discapacitats psico-socials i persones amb altes necessitats de suport, així com es treballarà per a la inclusió d’aquestes persones amb discapacitat en el mercat intern de la Unió Europea. També és necessàri desenvolupar un “sòl de protecció oficial” per a persones amb discapacitats, per tal de protegir-les de l’impacte de la crisi.
  • - Introduir mesures polítiques per a assegurar una revisió adient de les actuals estratègies de la Unió Europea, per tal de què s’ajustin a les observacions del Comitè de les Nacions Unides. També es planteja la necessitat d’incloure als governs regionals a treballar per a una implementació total de la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret de les persones amb discapacitats. Una estructura similar al grup de treball del Comitè Econòmic i Social s’hauria de configurar al Comitè de les Regions.
  • - Establir instruments de finançament per a la implementació de la Convenció així com dur a terme campanyes de sensibilització sobre  la Convenció de les Nacions Unides i de millorar les dades de les persones amb discapacitats.
24-05-2016

Brussel.les

Maria Estela 

Llistat d'informes Compartir Imprimir