Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El projecte SmartSpec ha analitzat les polítiques regionals d’especialització intel·ligent
Finançat sota el programa d’innovació FP7, els resultats finals del projecte SmartSpec han estat presentats ara per identificar oportunitats i problemàtiques a les regions per elaborar i implementar les seves estratègies d’especialització intel·ligent

La Fundación Deusto i els governs de Múrcia i de Navarra han participat en el projecte europeu

L’especialització intel·ligent és una de les estratègies en el punt de mira per la política regional de la Unió Europea. Ja que els esforços de la Unió Europea prioritzen que les regions s’especialitzin en un sector concret per ser innovadores i competitives, el projecte SmartSpec té per objectiu explorar els horitzons teòrics a l’hora d’elaborar aquestes polítiques.

Finançat en el marc del programa FP7, SmartSpec és un projecte liderat per la Universitat de Cardiff el qual han participat acadèmics de 7 països europeus, entre ells Espanya. Els resultats presentats en el marc del projecte poden ser útils pels actors regionals, ja que contenen directrius metodològiques per generar marcs estratègics per la creació de polítiques en innovació.

Alguns dels resultats del projecte remarquen la importància de les regions per aconseguir una Europa més innovadora. L’especialització intel·ligent i la transformació tecnològica de la Unió Europea no es podrà dur a terme sense la implicació de les regions. Encara hi ha moltes estratègies d’especialització intel·ligent (RIS3) fragmentades i amb perspectives molt tradicionals. Per altra banda, també ha estat identificat un procés d’emprenedoria regional que transformarà els models d’innovació de les regions.

Altres de les conclusions del projecte SmartSpec són la poca quantitat de continguts en innovació social a les RIS3, tal com la feblesa de la triple hèlix de la cadena de producció (empresa, acadèmia i sector públic) identificada a moltes regions que ni tan sols disposen d’una doble col·laboració entre sectors.

Una de les recomanacions del projecte és que els governs abandonin la visió tradicional de la ciència i la tecnologia, que a vegades suposen barreres per l’experimentació amb nous models innovadors. Hi ha temor a aprendre i implementar noves estratègies.

Més informació en el següent enllaç

13-05-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir