Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Creació d'un Laboratori Regional per a la integració de les TIC a les escoles
El Projecte, anomenat Future classroom Lab Regio, inclou tres regions d'Europa que estan a l'avantguarda en l'ús innovador de les TIC en l'àmbit educatiu

El Laboratori Regional d'aules futures (FCL Regio) cerca donar noves oportunitats a les autoritats educatives regionals per a explorar reptes comuns relacionats a la integració de les TIC a les escoles.


Actualment, el FCL Regio inclou tres regions d'Europa: Catalunya, l'Associació d'autoritats locals de Gothenburg (Suècia), i la província autònoma de Trento (Itàlia), que estan a l'avantguarda de l'ús innovador de les TIC en l’àmbit de l’educació.

La FCL Regio és un projecte finançat per Erasmus+ i està coordinat per la província autònoma de Trento i l’European Schoolnet, la xarxa de treball dels ministeris d'educació europeus.

El projecte, que cerca incloure altres regions i grups d'interès en la seva xarxa de treball, dóna suport a la integració de les TIC en l'ensenyament i l'aprenentatge a través del desenvolupament de potencials escenaris de les aules futures, vídeos i recomanacions dissenyades per a guiar als responsables polítics, educadors i líders de les escoles amb domini en l'ús de les tecnologies i tècniques pedagògiques innovadores.

En particular FCL Regió aspira a:

- Enfortir la cooperació entre els dirigents polítics a l'hora de desenvolupar i implementar les estratègies de les TIC a les escoles, treballant a nivells nacionals i regionals, basat en un intercanvi de pràctiques i treball conjunt en relació a l'ús dels dispositius mòbils i del desenvolupament dels serveis al núvol

- Mostrar les pràctiques d'aules innovadores en les regions i elaborar directrius estratègiques per aquelles que volen incorporar les TIC a les escoles, particularment aquelles pràctiques relacionades amb escenaris pedagògics que impliquen l'ús dels dispositius mòbils i aprenentatge dels serveis del núvol a primària i secundària.

- Donar directrius pràctiques, recomanacions, recursos i altres materials de suport per a professors i líders d'escola, per tal de què aquests puguin desenvolupar estratègies per a l'escola sencera i l'ús dels dispositius mòbils i serveis al núvol.

Les autoritats regionals i locals responsables de l'educació a l'escola interessades contactar a:

Tommaso Dalla Vecchia,

Tommaso.dallavecchia@EUN.ORG

13-05-2016

Brussel.les

Maria Estela 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir