Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Acord entre el Consell i el Parlament Europeu per fer més accessibles els espais web
Les webs i aplicacions de les institucions públiques hauran de modificar les seves plataformes per fer-les accessibles a tots els ciutadans

Les negociacions per tirar endavant la nova directiva començaran durant les pròximes setmanes

La presidència de la Unió Europea (actualment en mans dels Països Baixos) i el Parlament Europeu han arribat a un acord per l’elaboració d’una nova directiva per facilitar l’accés de persones amb necessitats específiques a les noves tecnologies.

L’esborrany contempla que els estats membre marquin uns criteris d’accessibilitat a les webs (internet i intranets) i aplicacions mòbils del sector públic de la Unió Europea. La nova normativa afectarà per tant als canals de comunicació del govern estatal, regional, autoritats locals i totes aquelles entitats que ofereixin serveis als diversos nivells d’administracions públiques.

Amb aquesta iniciativa les persones amb limitacions visuals o sensorials podran tenir accés a continguts electrònics publicats per serveis públics.

La normativa entrarà en vigor 20 dies després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Unió Europea. Després d’això, els estats membre disposaran de 21 mesos per elaborar legislació nacional per a l’aplicació de la nova normativa. En aquest moment, els llocs web tendran dos anys per adaptar-se i 33 mesos les aplicacions mòbils.

Més informació en el següent enllaç

13-05-2016

Brussel·les

Beatriz Marín 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir