Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Debat d'alt nivell sobre el futur de l'agricultura
El sector agrícola s'enfronta a grans reptes

El comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural Phil Hogan, el diputat del Parlament Europeu Jim Nicholson i la directora de WWF Geneviève Pons participaren en un debat per tractar el futur del sector agrícola

Avui dia, l'agricultura ha de fer front a nombrosos desafiaments que posen en risc la seva sostenibilitat. El canvi climàtic, la crisi en els sectors lacti i porcí i l'escassetat d'aigua comprometen el futur del sector. El decreixent interès dels joves pel món agrari contribueix a empitjorar la situació.

Representants de les institucions europees, d'associacions ramaderes i de les ONG mediambientals estudien les diverses solucions per a garantir un model amb continuïtat. El comissari  d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan va fer una crida a explorar tots els instruments disponibles per a millorar la situació de l'agricultura a Europa i va reconèixer la importància del paper dels agricultors per a aconseguir un model sostenible. A més, va emfatitzar la necessitat de firmar acords internacionals amb tercers països, assegurant així les exportacions.

En relació a les negociacions de l'acord Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió (TTIP), Phil Hogan va recalcar que la Unió Europea no comprometria els interessos dels agricultors europeus. En cap cas es rebaixarien els estàndards fito sanitaris o la qualitat dels productes europeus. De tal forma, que es mantindrà el règim de protecció d'indicació geogràfica (IG) dels productes europeus. Aquest règim permet desenvolupar productes agrícoles d'alta qualitat, alhora que atorga drets de propietat intel·lectual als productors.

Altres temes com l'ús dels pesticides i el model de consum es van sotmetre a debat. Igualment, es va anunciar la intenció de la Unió Europea d'invertir al continent africà com a mesura per afavorir al desenvolupament rural del continent.

11-05-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir