Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea adopta un Pla d’acció de l’Iva
Es cerca crear un sistema europeu únic d’Iva

Els Estats membres de la Unió Europea estan patint pèrdues de milions d’euros en concepte d’ingressos de l’Iva a causa del frau i d’un sistema de recol·lecció de l’impost inadequat. El Pla d’Acció de l’Iva estableix mesures urgents per abordar aquest buit existent.
 

El Pla d’Acció estableix les bases per assolir un sistema d’Iva europeu únic en relació al sistema d’Iva definitiu per a subministres transfronterers. Aquest pla cerca també modernitzar les regles europees que regulen les tarifes de l’Iva així com adaptar el sistema d’Iva a l’economia digital i a les necessitats de les pimes.

El Pla d’acció es basa en quatre pilars:
 

1.- Mesures urgents per abordar el buit de l’Iva: es pretén millorar la cooperació entre la Unió Europea i els països no membres. També es cerca adoptar aquelles mesures que puguin millorar la cooperació entre les administracions fiscals. En 2017 la Comissió presentarà una proposta per augmentar la cooperació administrativa de l’Iva i l’Eurofisc.

2.- Iniciatives polítiques recents i que s’estan portant a terme:

  •  Treure els obstacles que l’Iva estableix al mercat únic de comerç electrònic: simplificant el sistema d’Iva per a les pimes, traient l’exempció de l’Iva per a l’ importació de petits enviaments dels proveïdors de tercers països i ampliant l’actual concepte de One Stop Shop a tot el comerç electrònic transfronterer.
  • • Paquet d’Iva per a pimes: les pimes suporten un cost d’Iva superior al de les empreses grans a causa de la fragmentació i complexitat del sistema europeu d’Iva. Per això, la Comissió està preparant un paquet per a pimes que cerca crear un ambient adient pel comerç transfronterer d’aquestes. El pla per les pimes es revisarà i es presentarà una proposta cap a finals de l’any 2017.


3.- Cap a una àrea única i forta d’Iva europeu: la Comissió presentarà en 2017 una proposta legislativa per a establir un sistema d’Iva definitiu per al comerç transfronterer. Aquest sistema es basarà en el principi d’imposició en el país de destinació dels béns.

4.- Modernitzar les polítiques que regulen les tarifes d’Iva: l’actual Directiva de l’Iva estableix normes generals que limiten la llibertat dels Estats membres a establir les tarifes de l’Iva. No obstant això, la decisió d’implementar un sistema definitiu d’Iva basat en el principi de destinació requereix dotar de major autonomia als Estats membres a l’hora d’establir aquestes tarifes. El Pla D’acció té com a objectiu iniciar una discussió política sobre aquest tema i presentar, en 2017, una proposta legislativa detallada basada en el mandat del Consell.

13-05-2016

Brussel·les,

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir