Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Unió Europea llança l' estratègia MEDFISH4EVER
La proposta s'ha anunciat a l'exposició mundial del sector pesquer Seafood expo

El comissari europeu de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, llança una iniciativa per assegurar la sostenibilitat dels recursos pesquers a la mar Mediterrània

La indústria pesquera s'enfronta a grans reptes que poden posar en risc l' estabilitat i la sostenibilitat de la mar Mediterrània. Diversos estudis han demostrat que el 93% dels recursos pesquers de la zona estan sobreexplotats.

La pesca té una gran importància socioeconòmica amb un valor comercial de quasi 25 milions d'euros. Així mateix, aquest sector dóna feina a milers de persones.

La iniciativa MEDFISH4EVER inicia un període de debat i reflexió per a garantir la sostenibilitat ambiental i econòmica dels recursos pesquers de la Mediterrània. La resposta per a fer front a aquesta contingència ha de ser col·lectiva i basar-se en la cooperació entres tots els estats de la ribera mediterrània. Caldrà actuar a tots els nivells: local, regional, nacional i europeu. Així mateix, s'haurà de lluitar contra la pesca il·legal, garantir la conservació dels recursos pesquers i millorar la cooperació científica.

Els representants dels governs de la conca mediterrània es reuniran amb la Comissió Europea a març del 2017 per a recolzar una declaració comuna sobre la sostenibilitat de la pesca en el Mediterrani.

#MEDFISH4EVER
@KarmenuVella 

28-04-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

islandscbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir