Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
L’agenda rural pel 2030
Les zones rurals suposen més del 80 % del territori de la Unió Europea

El Comitè de les Regions i associacions rurals es van reunir per a debatre el futur de la política agrícola  

L'associació European Countryside Movement i l'Intergrup de zones rurals, remotes i muntanyoses del Parlament Europeu demanen a la Comissió Europea la creació d'un llibre blanc (una proposta d'acció) que tingui en compte la participació de les zones rurals a l'Estratègia 2020 i guií les noves polítiques rurals de cara a l'any 2030.

Els sectors secundari i terciari gaudeixen d'una posició més forta en l'economia i ocupació que el sector agrícola. Les zones rurals queden endarrerides en moltes àrees, especialment en el servei de telecomunicacions i transport. Tot i així, les zones rurals també tenen un potencial innovador que avui dia no s'explota de forma suficient. Es proposa la creació del concepte territori intel•ligent per emfatitzar la riquesa dels territoris rurals, més enllà de l'agricultura.

Les zones rurals s'enfronten a diversos reptes com l'envelliment de la seva població, l'èxode rural, l'heterogeneïtat de les seves àrees, etc. Cal estimular polítiques que contribueixin a un canvi de model econòmic i ajudar als petits negocis. Els empresaris agrícoles necessiten treballadors qualificats, per aquest motiu és necessari modernitzar i implementar la formació professional en aquest sector, millorant així l'ocupació.


12-05-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir