Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La targeta professional europea com a eina per a afavorir els moviments dels professionals a Europa.
Dos mesos després del seu llançament els grups d’interès subratllen els seus beneficis.

La Directiva de Qualificacions Professionals (2005/36/EC) ha introduït la Targeta Professional Europea, un procediment electrònic de reconeixement de títols que ajuda als professionals a desplaçar-se a través d'Europa.

La targeta professional es basa en el sistema IMI (sistema Informàtic de Mercat Interior), un sistema electrònic que permet a les autoritats públiques de diferents Estats Membres comunicar-se entre ells.

A través de la targeta professional europea -que no és una targeta física- un professional pot comunicar-se electrònicament directament amb les autoritats públiques, el que fa el procés sencer més transparent, eficient i ràpid.

Fins ara només les i els infermers de cura general, farmacèutics, fisioterapeutes, agents immobiliaris i guies de muntanya són les i els professionals que la poden fer servir.

Els grups d’interès subratllen els avantatges d’aquest procediment electrònic: incrementa l'eficiència i la velocitat del procediment 
i l'oportunitat de recollir informació sobre la mobilitat de treballadors a Europa.

La targeta professional europea és un procediment innovador però el seu pilar és la confiança, diuen els grups d’interès. Les autoritats competents necessiten confiar entre ells, es tracta de responsabilitat col·lectiva de tots els actors: centres de formació, autoritats competents, associacions de professionals, autoritats competents i dels professionals.

Per a més infromació consultar el següent enllaç.

07-04-2016

Brussel.les

Maria Estela 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir