Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Promoció de productes agrícoles
La promoció ha de durar d’un a tres anys

La Unió Europea llança dues convocatòries per a la promoció de productes europeus agrícoles. Avui en dia, existeix al món una nova classe mitjana disposta a comprar productes de qualitat, i la Unió Europea no vol perdre l'oportunitat d'entrar en aquest mercat.

Amb aquesta convocatòria per a promocionar els productes agrícoles s'espera incrementar el nombre de promocions en mercats de tercers països, millorar la cooperació entre països de la Unió Europea a través dels multi programes, incentivar el co-finançament europeu fins a un 70 o 80% i s'espera que la despesa per a la promoció de productes arribi a 200 mil euros el 2020.

Existeixen dos tipus de programes de promoció:

- Programes simples: promoció de productes en el mateix país de la Unió Europea

- Programes multi: promoció de productes de diversos països de la Unió Europea i organitzacions de la UE

El tipus de productes que poden optar a la promoció són tots els productes agrícoles a excepció del tabac, els productes processats com la cervesa, la xocolata, la pasta, les begudes espirituoses protegides per la seva indicació geogràfica i el vi (en els programes simples és necessari promoure el vi i un altre tipus de producte i en els programes multi només cal promocionar el vi).

També els productes provinents de la pesca 
(on també cal promoure un producte de pesca i un altre tipus de producte) i els productes en règim de qualitat europeu, els productes orgànics i els productes en règim de qualitat nacional. 

 

 Més informació

http://ec.europa.eu/chafea/agri/2016-calls-simple-multiple-programmes_en.html

http://ec.europa.eu/agriculture/promotion/policy-post-2015/synoptic-presentation_en.pdf 

13-04-2016

Brussel·les

Maria Terron Puig 

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir