Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Estudi sobre l’impacte de la Directiva d’assistència sanitària transfronterera
La Comissió Europea presenta els resultats de l’estudi i explica com la directiva ha repercutit sobre els sistemes de salut dels estats membres

La Comissió Europea ha manifestat que l’actual percentatge de mobilitat per tractaments transfronterers de salut representa només un 1% del total del que els Estats Membres de la UE gasten en sanitat pública.

Tot i que existeixen una sèrie de principis operatius entre els sistemes de salut de la Unió Europa, s'ha fet pales durant els darrers anys que els camins en què aquests valors i prioritats es fan reals en la pràctica varia significativament entre els estats membres. La Directiva 2011/ 24/EU de 9 de març 2011 representa aquest pas cap a l'homogeneïtzació d’aquestes diferències pràctiques.

De l’estudi sobre la Directiva s’extreuen les següents conclusions:

- El coneixement que tenen els pacients de la Directiva és parcial i limitat.
- La motivació principal dels pacients de cercar tractament a un país que no sigui el seu de residència està basada en la recomanació dels seus doctors i família o amics.
- Els pacients han manifestat que la falta d’informació sobre els processos de reemborsament en el país de destí no constitueixen un obstacle per a cercar tractament en aquest país.
- Respecte al reemborsament, només una tercera part dels pacients enquestats sabien la quantitat exacta dels costs del tractament abans de rebre'l.
- Durant el procés de comparació de tarifes, es va fer pales que el càlcul de les tarifes i la seva aplicació varia diferentment entre els països i els hospitals.

Per a més informació es pot consultar l’informe final de 21 de març de 2015 de la Comissió Europea, sobre l’estudi de la Directiva de salut transfronterera i la web del projecte HonCAB, cofinançat per la Comissió Europa i que té com a objectiu obtenir una millor comprensió dels requeriments organitzatius i financers amb els quals han de lidiar els pacients que reben tractament fora del seu estat.

23-02-2016

Brussel.les

Maria Estela 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir