Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea cerca donar una empenta a la transformació digital de la indústria i les empreses europees.
El repte europeu és fer de la quarta revolució industrial un motor per al creixement i la creació d’ocupació.

Les tecnologies digitals estan impulsant el que ha sigut catalogat com a la quarta revolució industrial. En paraules del comissari europeu d’Economia Digital i Societat Günther H. Oettinger: “En comparació amb anteriors revolucions industrials, la quarta revolució industrial està evolucionant a un ritme exponencial en lloc de lineal”.

El major potencial de la quarta revolució industrial resideix en la combinació de tecnologies digitals amb altres tecnologies avançades per tal d’assolir la màxima eficiència energètica i impulsar la competitivitat de la Unió Europea. La transició a una economia digital és essencial per a la creació d’ocupació i el creixement  Europea. Per això, es fan una serie de propostes des de les plataformes d’emprenedors a la Comissió Europea i als responsables de les politiques per a què duguin a terme les següents iniciatives:

  • Crear un marc legal i d’inversió per a facilitar la transformació de les industries a un model d’indústria intel.ligent, neta i sostenible.
  • Accelerar la transició a l'economia circular a través de la transformació digital per a poder dur a terme una millor gestió dels residus, el que estalviarà a les empreses europees fins a 600 bilions d’euros, així com reduirà el tota anual de les emissions d'emissions d’efecte hivernacle.
  • Dotar d’eines digitals a la indústria, ja que les Pimes no es poden costejar la formació que requereix la incorporació d’aquestes eines.
  • Fer un seguiment de les tendències digitals emergents. Al respecte, la Comissió Europea va publicar el primer informe sobre la transformació digital de les empreses i les industries europees al març de 2015.

Per a poder donar una empenta a la innovació europea, la Comissió Europea ha llençat una convocatòria per a recol.lectar idees de com un Consell d'Innovació europeu podria ser dissenyat per millorar el model productiu de la Unió Europea.

24-02-2016

Brussel.les

Maria Estela 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir