Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El futur del sector lacti europeu: Com fer front a les crisis del sector lacti?
Debat en el Parlament Europeu

El passat 27 de gener el Parlament Europeu va debatre l’efectivitat de les incitatives fetes per la Comissió Europea a l’hora de fer front a les crisis del sector lacti.

La Unió Europea és un dels majors exportadors de productes lactis en el món. Tot i així aquest sector ha tingut que adaptar-se a nous reptes donada l’actual volatilitat dels preus i a l’extinció del sistema de quotes el passat març 2015.

Com a resposta, la Comissió Europea va instaurar una sèries de mesures per a millorar l’actual situació de crisis del sector, que van ser explicades personalment pel Comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan.

- En primer lloc s’ha creat una xarxa de seguretat que obra la porta a la intervenció pública o a l’emmagatzematge privat (sobretot en el cas de la llet en pols i formatges). La condició per a fer-ne ús, és que hi hagi una crisis severa.

- En segon lloc, s’ha donat un paquet de 500 milions d’euros, dels quals 420 estan disponibles directament pels Estats Membres.

- En tercer lloc, s’ha creat l’
Agricultural Markets Task Force, per a millorar la posició dels grangers en la cadena alimentària.
 

En el debat també es van discutir altres tipus de solucions per a donar més estabilitat al sector lacti. Les més destacables advoquen per la creació d’una assegurança que sigui capaç de mitigar els riscs. Altres recomanacions es centren en demanar protecció pels grangers en els casos d’embargament, en l’aplicació del dret de la competència a aquells que incompleixen les lleis i a limitar els poders dels grans majoristes. Amb tot, es va demanar amb insistència que en el cas d’excés de producció, els productes es venguin fora de la UE, evitant així casos de dumping.

 

 

05-02-2016

Brussel·les
Maria Terron Puig

agriculturecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir