Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Guies sobre la gestió dels sistemes d'envelliment actiu i salut
L'envelliment progressiu de la població europea requereix noves mesures i perspectives polítiques per adaptar la UE als nous reptes demogràfics

La Comissió Europea ha publicat una sèrie de guies pràctiques sobre com afrontar els reptes del canvi demogràfic

La Comissió Europea amb el suport de l'Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing (EIP AHA) ha publicat 4 guíes infogràfiques amb xifres i recomanacions pels professionals en la gestió de les políques d'envelliment actiu.

1- Adherence to medical plans for older people: Aconseguir que la població arribi en millors condicions de salut a edats avançades depèn de diversos factors com la dieta, l'activitat física i un seguiment periòdic professional. Si els plans mèdics no aconsegueixen una adhesió eficaç per part de la població, suposen un sobrecost als sistemes sanitaris.

2- Integrated care and chronic diseases management: Dues de cada tres persones en edat d'atur pateixen almenys dues malalties cròniques. Un factor que afecta què el 70% dels costs sanitaris siguin derivats de malalties cròniques. Són necessaris models alternatius per millorar la qualitat de vida de la gent gran i reduir les hospitalitzacions.

3- Full deployment of interoperable independent living solutions for older people: Barreres tècniques, socials, econòmiques i legislatives poden entorpir un ampli desenvolupament de les solucions tecnològiques. Les ICTs podrien perllongar el període de vida independent de la gent gran i fomentar a participació i inclusió social d'aquest sector de la població.

4- Innovation for age friendly buildings, cities and environments: L'esperança de vida en els 65 anys dels ciutadans de la UE ha augmentat considerablement durant els darrers anys. Segons les previsions de la UE en 2030 tres de cada deu ciutadans de la UE seran majors de 65 anys i tres de cada cinc viuran a ciutats i no en entorns rurals. En aquest sentit, la EIP AHA identifica la innovació com un factor clau a potenciar per superar els reptes que l'envelliment poblacional suposarà a la UE com la falta de finançament i experiència en la gestió de noves polítiques enfocades a un envelliment més actiu.

11-12-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir