Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Estratègia del grup d'experts de la Comissió Europea per l'envelliment actiu innovador i saludable a la UE
La identificació i promoció de bones pràctiques és clau per facilitar el treball dels actors regionals

Experts de 3.000 organitzacions europees han elaborat un document que recull els punts clau sobre com desenvolupar les polítiques d'innovació en envelliment actiu

El Partenariat Europeu d'Innovació en Envelliment Actiu i Salut (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing, EIP AHA) defineix 5 punts concrets perquè Europa millori els plans d'envelliment actiu dels ciutadans. Aquests punts estan contemplats dins una estratègia global elaborada per regions i entitats participants del consorci.

Què s'ha de potenciar?

1- La creació de bases de dades sobre bones pràctiques innovadores transferibles a altres organitzacions i regions i que hagin permès obtenir evidències de l'èxit de la seva aplicació

2- Assegurar la viabilitat de les bones pràctiques. És important identificar iniciatives enriquidores que puguin ser desenvolupades primerament en petites accions pilot.

3- Classificació de les bones pràctiques per poder exportar models genèrics. Les accions han de poder ser identificades en una escala de característiques com la sostenibilitat econòmica, l'agenda política o el temps de reacció.


Com dur s'ha de dur a terme aquesta promoció?

4- Donant suport als socis. Pot ser beneficiós definir el paper dels col·laboradors capaços d'adaptar els models i promoure la difusió d'anteriors bones pràctiques per adoptar solucions efectives i creatives als problemes.

5- Implementant els factors clau de les lliçons apreses. Una vegada que la cooperació entre socis i entitats està establerta i els rols definits, el procés de promoció de polítiques innovadores en envelliment actiu pot començar.

Més informació en el següent enllaç

11-12-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir