Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Espanya a la cua d’Europa en abandonament escolar
Publicat l’informe de la Comissió Europea sobre Educació i Formació 2015

A més dels índexs europeus es poden consultar els informes relatius a cada país de la Unió Europea

La Comissió Europea ha publicat els resultats de l’informe anual sobre els índexs d’Educació i Formació 2015. Tot i que a l’estat espanyol les xifres han millorat durant els darrers 6 anys, és encara el país de la Unió Europea amb la taxa més gran i amb significants diferències entre regions i relacionades també amb les diferències econòmiques de les famílies espanyoles.

Cal destacar que l’any 2015 la inversió de l’estat en educació ha augmentat un 4,5% (comparat amb el 2014) després de caigudes des de l’any 2010 quan la despesa pública en educació va caure un 9,6% en 2011 i 9,1% en 2013. També, després de 2 anys de rebaixes de les beques escolars, l’any 2014 varen augmentar un 0,2%.

L’objectiu d’Espanya per l’any 2020 és situar la taxa d’abandonament escolar entorn del 15% quan actualment es troba en el 21,9%, una xifra que tot i havent-se reduït fins a un 2% durant el darrer any, continua situant a Espanya a la cua d’Europa en joves abandonant els seus programes d’estudis i formació.

Alguns altres indicadors són:
- El 37,8% dels estudiants nascuts a fora i que estudien a  Espanya abandonen els estudis
- Els homes són els que més abandonen la seva formació, el 25,6%, mentre que la xifra de les dones és del 18,1%

L’estudi específic d’Espanya es pot consultar on-line

L’estudi complet està disponible a la web

Més informació en el següent enllaç

14-12-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

educationcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir