Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Nou reglament sobre nous aliments
La Comissió Europea regularà la comercialització d’aliments arribats de fora de la UE o creats mitjançant tecnologia innovadora

Si el Parlament Europeu i el Consell aproven la recomanació, podria entrar en vigor a finals del 2017

La Comissió Europea ha acordat el nou Reglament sobre nous aliments per afavorir la comercialització d’aliments innovadors a la Unió Europea i garantir els nivells de seguretat alimentaria.

Es tracta d’aliments que no comuns a la dieta dels europeus fins a 1997 i que durant els darrers 17 anys empreses han demanat sol·licituds d’autorització per a la seva comercialització. En total uns 160 nous productes consumits a països no membres de la UE o produïts amb nous procediments tecnològics.

Aquest reglament suposarà un nou sistema d’autorització centralitzat que simplificarà el procés d’autorització a més de facilitar el comerç d’aliments tradicionals arribats de fora de les fronteres de la UE. Alguns d’aquests nous aliments són olis de microalgues, productes làctics tractats amb les darreres innovacions tecnològiques o fins i tot insectes.

A més, el nou reglament serà vinculant a tots els Estats membre que hauran d’establir les noves mesures estandarditzades sense poder prohibir la comercialització d’aquests nous aliments.

La proposta comença ara el període de negociació al Parlament i al Consell. Quan la proposta sigui aprovada, amb les possibles modificacions demandades pel Parlament i pel Consell, entrarà en vigor en dos anys (finals de 2017).

Més informació en el següent enllaç

23-11-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir