Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Nova estratègia del Pacte d'Alcaldes per la Conferència sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides a Paris
L'ampliació del pacte trasllada la data límit dels seus nous objectius el 2030

Segons un estudi realitzat, el 97% dels ciutadans consultats, volen que el Pacte d'Alcaldes assoleixi un nou objectiu de reducció de CO2 més enllà del 2020

El Pacte d'Alcaldes (Covenant of Mayors, en anglès) és una plataforma de ciutats de 42 països. Aquesta iniciativa llançada l'any 2008 ha aconseguit que 6.500 autoritats locals de tota Europa es comprometin a reduir les emissions de CO2 per aconseguir l'objectiu del 20% per al 2020. I és que el 15% de les emissions es podrien evitar amb mesures locals aplicades al sector transport, mitjançant la creació d'habitatges sostenibles o fent més eficient el consum energètic de les indústries locals.

En el marc d'aquest acord el Pacte d'Alcaldes ha signat un nou objectiu amb la mirada posada a la cimera sobre Medi Ambient que se celebrarà a Paris el mes de desembre. New Integrated Covenant of Mayors for Climate and Energy suposa un nou repte ambiciós i que marca el 2030 com a data límit per assolir-ho. Aquesta extensió del pacte es basa en 3 nous pilars: implementació dels objectius de la Unió Europea per l'horitzó 2030, integració de l'adaptació i mitigació del canvi climàtic i assolir una dimensió més internacional.

Coincidint amb la signatura de la nova estratègia s'han fet públics els resultats de la consulta pública llançada per la Comissió Europea i el Comitè de les Regions sobre la visió dels ciutadans pel nou acord. Segons aquesta enquesta els ciutadans consideren que el Pacte d'Alcaldes hauria de continuar després de 2020 amb una nova xifra de reducció d'emissions i que les ciutats haurien de focalitzar les seves accions el sector dels transports sostenibles.

Els resultats complets de la consulta pública estan disponibles a la web del Covenant of Mayors.

Més informació en el següent enllaç

28-10-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir