Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Eurostat regional Yearbook 2015: els indicadors actualitzats de les regions europees
Aquest anuari recull cada any l'estat de les regions en diverses àrees temàtiques com l'educació, la sanitat o les principals activitats econòmiques

Les darreres xifres registrades situen a les illes entre les 5 regions turístiques més importants d'Europa alhora que les posicionen a la cua en abandonament educatiu i formatiu a Espanya

L'Eurostat acaba de publicar l'anuari sobre indicadors regionals amb les darreres xifres disponibles a les regions. La publicació recull i analitza les xifres regionals en diverses àrees tal com la demografia, educació, sanitat, transport o activitats econòmiques a les regions.

Alguns dels indicadors relatius a les Balears són:

- Les Illes Balears són una de les 6 regions de tota Europa a on hi ha un major nombre de dones ocupades que d'homes a la franja d'edat compresa entre els 25 i els 34 anys.

- Les illes són una de les regions espanyoles amb menor nombre de morts per càncer juntament amb Andalusia, Múrcia, Madrid i Canàries amb menys de 200 defuncions per cada 100.000 habitants.

- En matèria educativa, Balears és la regió espanyola i una de les regions europees amb les majors xifres d'abandonament educatiu i formatiu entre els 18 i 24 anys. En total un 32,1% deixaren la seva formació, el que suposa un terç d'aquest fragment de població jove. Un fet que es registra principalment a les regions conformades per illes o a zones perineals de tota Europa.

- La contribució de l'activitat turística en el sector serveis de les illes supera amb molta diferència la mitjana dels 28 països de la UE (< 50%) i situa a les Balears en el top 5 de destinacions turístiques de la Unió Europea. Balears és a més, només per darrere de Londres, la regió amb major ràtio d'ocupació hotelera i establiments similars.

- En el sector de la investigació, les illes són la regió espanyola amb menys investigadors contractats.

El document complet es pot consultar en el següent enllaç

28-10-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir