Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Nova estratègia de la Unió Europea en matèria de comerç i inversió
L’estratègia “Comerç per a tots: Cap a una política de comerç i inversió més responsable” es basa en 3 eixos clau: eficàcia, transparència i valors

El text afecta directament a les negociacions del TTIP amb els Estats Units

La Comissió Europea ha publicat una comunicació a la qual proposa una nova estratègia de comerç i inversió basada en 3 principis clau: eficàcia, transparència i valors. L’objectiu és garantir que la política comercial beneficiï al major nombre possible de persones.

30 milions de llocs de feina a la UE depenen del mercat d’exportacions fora d’Europa. Tenint en compte que el 90% del creixement mundial que es produirà en el futur serà fora de les fronteres de la UE, la Comissió presenta aquesta estratègia per fer els acords comercials més eficaços i que generin més oportunitats de creació de llocs de treball a Europa.

Els 3 eixos en els quals es desenvolupa l’estratègia són:

Eficàcia: Assegurar que el comerç compleixi realment amb la promesa de generar noves oportunitats econòmiques. En aquest sentit s’hauran d’abordar qüestions com el comerç digital o donar suport a les PIMES perquè elles també es puguin aprofitar de les oportunitats que genera l’obertura dels mercats.

Transparència: Obrir les negociacions a un major control públic mitjançant la publicació de texts clau a les negociacions, com per exemple les de l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (ATCI), més coneguda com a TTIP.

Valors: Protegir el model social i de reglamentació de la Unió Europea emprant els acords comercials com una eina de promoció dels valors europeus.

Més informació en el següent enllaç

28-10-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir