Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Camina Europa cap a la igualtat de gènere?
Informe 2014 sobre la igualtat entre homes i dones

La Comissió Europea ha publicat un informe sobre l'evolució de les polítiques d'igualtat als Estats membres durant els darrers anys.

La Direcció General de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere de la Comissió Europea ha fet públic el seu informe sobre els passos cap a la igualtat entre homes i dones durant el 2014. El document analitza les mesures i accions que han estat preses als països de la Unió Europea sobre la matèria durant el darrer any. "Report on Equality between Women and Men 2014" recull també les accions conjuntes amb institucions europees per millorar les condicions de vida i feina de les dones a Europa.

Segons els indicadors recollits a l'informe, les dones (63,5%) segueixen 11,5 punts per davall dels homes (75%) en el percentatge de població ocupada. I a més a més, el 29,5% de les dones treballadores ho fan amb contractes de mitja jornada.

Una altra debilitat analitzada a l'estudi és el tipus de feina que desenvolupen i el grau de responsabilitat de les seves posicions. Per exemple, en el camp de la ciència i la recerca. Tot i que el 59% dels nous graduats són dones, només representen el 46% del personal que posseeix un doctorat, el 33% del personal investigador, el 20% del personal acadèmic d'alt nivell i l'11% com a caps d'universitats o institucions similars.

Un desavantatge que queda reflectit també en els sous. I és que mentre que a la Unió Europea per cada euro que guanya un home, una dona rep 84 cèntims. És a dir un 16% manco.

El document també recull exemples de bones pràctiques desenvolupades per la Unió Europea, també iniciatives d'alguns països i comparatives d'indicadors entre estats membre.

L'informe complet es pot consultar en el següent enllaç

06-10-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

socialcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir