Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La bioeconomia una de les claus per alentir el canvi climàtic
L'intergrup de Canvi Climàtic, Biodiversitat i Desenvolupament Sostenible del Parlament Europeu ha aprovat un manifest sobre com mitigar les conseqüències del canvi climàtic.

El document ha estat elaborat amb la col·laboració de la Comissió Europea, ONGs i institucions acadèmiques

El Parlament Europeu aposta per la bioeconomia com una alternativa a l'economia actual depenent completament de recursos fòssils. Tot i que ja fa anys que aquesta forma de gestió dels recursos s'està implementant a la Unió Europea, la seva proporció encara és minúscula en comparació amb la dependència que l'economia europea té dels materials fòssils.

En aquest sentit el Parlament Europeu està elaborant un document que serà presentat a finals d'any a la Conferència de Paris de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

Aquesta contribució defensarà la posició de la Unió Europea sobre com la bioeconomia pot ser una alternativa eficaç per mitigar els efectes i aturar el ritme del canvi climàtic.

Algunes de les recomanacions polítiques són:

- Adoptar polítiques energètiques i sobre el clima estables i predictibles que contribueixin al processament de productes de base biològica.

- Permetre flexibilitat als estats membre i les regions per millorar la seva eficiència energètica sostenible.

- Assegurar un creixement sostenible de les energies de base biològica que neutralitzin a llarg termini la producció d'energia emissora de carboni.

- Garantir la competitivitat en els mercats dels sectors implicats en la bioeconomia.

- Promoure la recerca i la innovació per cerca alternatives com la bioeconomia a l'hora de beneficiar el clima i el medi ambient globalment.

Més informació en el següent enllaç

05-10-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir