Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Odyssea, una aplicació mòbil per facilitar la visita a terra dels turistes nàutics
A les illes Balears hi ha 6 municipis que empren aquesta tecnologia per promocionar i gestionar la seva oferta turística

L'adhesió a aquesta plataforma és gratuïta pels usuaris i cofinançable amb fons europeus per aquells municipis que vulguin oferir aquesta tecnologia

Odyssea és un distintiu europeu de promoció del turisme nàutic als ports d'arreu de la Unió Europa. Es basa en una aplicació mòbil amb la qual el navegant pot organitzar la seva visita a terra abans d'arribar i durant la seva estada. Es tracta d'una xarxa interactiva a la qual els turistes que arriben per via marítima a les ciutats puguin compartir la seva experiència a l'hora que aquesta eina els facilita informació que farà el seu viatge més complet.

La plataforma gratuïta per usuaris conté informació sobre l'estat de la mar, dóna la possibilitat de reservar amarraments, localització de punts d'informació turística, llocs d'interès, productes típics o restaurants. És una oportunitat també per a clústers empresarials i PYMES, ja que poden promocionar els seus productes a través de l'aplicació.

A Eivissa i a Mallorca hi ha 6 municipis costaners inclosos a la xarxa Odyssea. Es tracta d'Eivissa, Santa Eulària des Riu, Calvià, Sóller, Santa Margalida i Campos.

Aquesta eina suposa una passa més cap a la millora de les prestacions que els ports ofereixen als turistes nàutics. Altres serveis que s'han de contemplar són l'accés a sistemes de transport que connectin els ports amb atraccions turístiques. En aquest sentit, existeixen experiències d'ecomobilitat a Europa que han apostat pel lloguer de cotxes elèctrics, bicicletes o segway. L'aplicació disposa també d'un sistema de GPS que s'integra en el mitjà de transport escollit al port capaç de dirigir i comentar rutes d'interès turístic.

Mitjançant el finançament de programes europeus el projecte Odyssea té en marxa projectes d'expansió a punts estratègics de l'Atlàntic i fins i tot les colònies europees al Carib.

Més informació en el següent enllaç

25-09-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

tourismcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir