Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Quatre finalistes espanyols als Premis RegioStars 2015
El jurat ha sel•leccionat 17 finalistes entre els 143 projectes presentats

El nom dels 4 guanyadors es faran públics a Brussel·les durant l’edició dels Open Days 2015 que tendran lloc del 12 al 15 d’octubre.

Els Premis RegioStar els atorga cada any la DG Regio de la Comissió Europea com a reconeixement dels projectes més innovadors i inspiradors finançats amb els fons estructurals de la Unió Europea.

Entre els finalistes hi ha regions i ciutats de 15 estats membres. Per la part espanyola han estat seleccionats 4 projectes de Catalunya, País Basc i Galícia.

En la categoria de “Creixement intel·ligent: Premiar el potencial de creixement de les PIMES per una economia digital”, el projecte Agripir és un dels finalistes. Aquesta iniciativa promoguda per País Basc i Catalunya i les regions franceses Midi-Pyrénées i Aquitaine ha desenvolupat una xarxa d’actors del sector agrícola, empreses d’innovació i actors del desenvolupament regional per aplicar projectes d’innovació a granges de zones muntanyoses.

Andalusia és una de les 3 finalistes de la segona categoria dels premis dedicada al “Creixement sostenible: Mobilitzar inversions en eficiència energètica per beneficiar als ciutadans i la societat”. En aquest cas el projecte PICSA és un programa de construcció sostenible que permet rehabilitar àrees urbanes amb habitatges baixos en consum energètic i que usen energies renovables.

Tot i que no hi ha cap representant espanyol per fer-se amb el premi al millor projecte en “Creixement inclusiu: Integració de la societat en risc d’exclusió social”, dues ciutats de l’estat es postulen com a candidates per ser la CityStar de l’any. Es tracta de la zona del Torrent dels Maduixers a Barcelona amb un projecte de gestió de residus recollits al carrer, i l’altra candidata és la zona Chaves-Verín localitzada entre Galícia i el nord de Portugal. Es tracta d’una cooperació intermunicipal per fer intercanvis culturals, d’esport, suport professional...

Més informació en el següent enllaç

09-07-2015

Brussel·les

Beatriz Marín 

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir