Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió aposta distingir entre empresaris honestos i corruptes per a donar una segona oportunitat
Les darreres recomanacions destaquen que només en un 4% dels casos es detecta frau en una fallida

"Les empreses que tornen a començar creixen més ràpid que les empreses creades pels principiants en termes de volum de negocis i llocs de treball creats" segons afirma la Comissió en les seves recomanacions per aconseguir que empreses fallides tenguin una segona oportunitat. Les darreres recomanacions destaquen que fins al 18 % de tots els empresaris d'èxit han fracassat en la seva primera aventura i que el 96% de totes les fallides són honestes i només el 4 % són fraudulentes. 

Dins el paquet de propostes presentades per la Comissió Europea per aconseguir que les empreses fallides tornin a començar, destaca eliminar l'estigma entre fallida i frau. Segons les darreres xifres, només un 4% dels casos de fracàs empresarial van units al frau i fins el 18% dels empresaris fracasen en el seu primer projecte empresarial. Per això, la Comissió ha preparat diferents documents on presenta les seves recomanacions als Estats Membres perquè permetin que els emprenedors tenguin accès al crèdit en un segon projecte empresarial així com d'altres mesures de prevenció.
En concret, les recomanacions es centren en quatre punts:

1. Prevenció (sistemes d'alerta i els mecanismes de suport )
2. Acords extrajudicials per aconseguir agilitat i facilitats en el cas de manca de liquiditat
3. Procediments judicials adequats que distingeixen entre empresaris honestos i corruptes
4. Eliminar les dificultats i barreres al crèdit 

La Comissió tambè destaca que en molts Estats Membres, la legislació sobre fallides no distingeix entre concursats honestos i deshonestos i els procediments de fallida són els mateixos per a les pimes que per a grans empreses. A més, els empresaris amb un fracàs de negoci s'enfronten a més obstacles per a accedir al finançament i pateixen l'estigma del fracàs. 

En aquesta mateixa línia, la Comissió critica com a molts països de la UE, els marcs d'insolvència encara canalitzen empreses viables en dificultats financeres cap a la liquidació en lloc de cap a la reestructuració. A més, els períodes i les condicions per als empresaris fallits de limitació de responsabilitats són sovint tan llargs o tan estrictes que una fallida prohibeix efectivament un empresari fracassat pugui fer una segona obertura ràpida d'un altre negoci. "Hi ha una necessitat imperiosa de reduir l'estigma del fracàs i en aquest context els sistemes educatius tenen un paper important per exercir" conclou la Comissió.

22-06-2015

Ingrid Irles
Consultora 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir