Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La UE destinarà 118 milions d'euros en inversió i cooperació empresarial amb Amèrica Llatina i el Carib
L'anunci s'ha fet a la darrera cimera empresarial CELAC

La Comissió Europea ha anunciat 118 milions d'euros de nous ajuts a Amèrica Llatina i el Carib amb la finalitat d'incrementar la inversió i la cooperació empresarial de la UE a la regió. Aquest anunci s'ha fet a la Cimera Empresarial entre la Unió Europea (UE) i la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i Caribenys (CELAC).

La Comissió Europea destinarà 118 milions d'euros en les relacions empresarials amb Amèrica Llatina i el Carib. El Comissari Mimica, responsable de Cooperació Internacional i Desenvolupament, ha declarat durant la cimera empresarial amb els Estats Llatinoamericans i Caribenys (CELAC) del passat 10 de juny de 2015 que «La Cimera que celebrem avui és una oportunitat perquè les empreses d'ambdós costats de l'Atlàntic es reuneixin, comparteixin idees i reforcin els seus vincles. Els nous programes que s'han signat avui contribuiran a reforçar encara més el creixement integrador per a les societats d'Europa i Amèrica Llatina.»

Per part seva, Elżbieta Bieńkowska, Comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, ha assenyalat el següent: «Les empreses creen els llocs de treball i el creixement que necessitem a banda i banda de l'Atlàntic. Les pimes tenen molt a guanyar gràcies a la internacionalització. Aquesta Cimera pot ajudar a construir i reforçar les associacions i ampliar les cadenes de valor que connecten els nostres continents.»

Els nous programes anunciats s'aplicaran mitjançant instruments de finançament combinada (mecanismes financers que combinen subvencions i préstecs). Aquests programes, segons la Comissió, fomenten inversions addicionals i infraestructures clau dels sectors del transport, l'energia i el medi ambient, i donen suport al desenvolupament social i del sector privat en els països d'Amèrica Llatina i el Carib. Per exemple, entre els projectes anunciats en el marc de la Cimera celebrada es troben:

-Una ajuda a la inversió de 15 milions d'euros per al mecanisme de desenvolupament geotèrmic d'Amèrica Llatina, que se centra en el desenvolupament de l'energia geotèrmica a Amèrica Llatina.

-Una contribució a un projecte energètic per al Carib Oriental (4,25 milions d'euros de subvenció de la UE). Aquest projecte proporciona assistència tècnica i inverteix en eficiència energètica i energies renovables.

-La 5a fase del Programa Al-Invest (amb un finançament total de 26 milions d'euros) que facilita l'accés als mercats internacionals per a les pimes d'Amèrica Llatina.

La Unió Europea també ha posat en marxa el Programa ELAN, que té per objecte la creació d'una xarxa d'innovació i de serveis a empreses de la Unió Europea i Amèrica Llatina. El seu objectiu és promoure el desenvolupament de les empreses de la UE en els països d'Amèrica Llatina i les oportunitats empresarials basades en la tecnologia entre les empreses de la UE i d'Amèrica Llatina, amb un pressupost total de 11 milions d'euros. 

Consulta la llista completa dels projectes aprovats a la Cimera CELAC 

12-06-2015
enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir