Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Green Week 2015: “la nostra salut, el nostre benestar”

Els dies 3, 4 i 5 de juny va tenir lloc a Brussel•les la Green Week. Tres dies d’activitats centrades en el medi ambient i la protecció medi ambiental en els que es va parlar de les prioritats de la Comissió Europea per als següents anys en aquests àmbits.

Baix el lema “la nostra salut, el nostre benestar” es va iniciar la Green Week. A la sessió d’obertura es va parla principalment sobre la importància de conservar la biodiversitat a Europa, la necessitat d’aturar la desforestació a determinades parts del món i la millora de la cura del sòl. Es va assenyalar que aquests objectius es podrien assolir canviant els nostres patrons de consum ja que són els que esdevenen insostenibles per al benestar del nostre planeta. 

A les diferents sessions es varen tractar temes com la protecció de la natura i la necessitat de crear ecosistemes saludables, la importància de mantenir els oceans nets i en bones condicions, la relació directa que té la nostra salut amb la cura de la natura, la relació entre la cultura i el capital natural de les nostres regions, el sistema de Natura 2000 com a protecció de la identitat i els valors regionals en matèria de medi ambient, la importància dels sòls sans per a la salut dels europeus, el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible dels ecosistemes. 

La sessió de cloenda es centrar en les mesures que es podrien prendre a partir d’ara i, a més, Jacques Perrin, President de Galatée Films SAS, va presentar el tràiler de la seva nova pel•lícula Seasons que tractarà sobre la biodiversitat del boscos europeus i s’estrenarà el proper mes d’octubre als cinemes. 

Així mateix, al recinte d’exhibicions es presentaven nombrosos projectes Life+, ONGs i empreses públiques i privades que es dediquen a temes medi ambientals. Es presentaven, principalment, projectes de  protecció d’espècies concretes com, per exemple, el trencalòs vermell d’Espanya,  el cranc noble de Polònia. 

D’altra banda, es contava amb un espai de cinema on s’emetien de forma continuada pel•lícules medi ambientals europees i un espai on de networking per tal d’afavorir la cerca de socis per a futurs projectes europeus relacionats amb la temàtica. 

Tota la informació sobre la Green Week la podreu trobar clicant aquí

11-06-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora  

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir