Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Les Illes Balears dins l’estratègia MED 2014-2020 per promoure el creixement intel·ligent i sostenible
El programa MED 2014-2020 comptarà amb un pressupost de 224 milions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional

L’objectiu és fomentar la cooperació entre les regions dels països de la Mediterrània

La Comissió Europea ha aprovat el programa de cooperació transnacional MED 2014-2020 que promou accions de creixement entre les regions dels estats membre mediterranis de la Unió Europa (Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal i Regne Unit) amb 3 països candidats (Albània, Bòsnia-Herzegovina i Montenegro).

Les illes Balears poden participar, per tant, en aquest programa finançat per la Comissió Europea amb 224 milions d’euros, a través dels fons FEDER i que compta a més amb el pressupost de 9,3 milions d’euros de l’Instrument d’Ajuda a la Preadhesió.

Les prioritats de MED 2014-2020 són:

- Impulsar la innovació mitjançant la col·laboració entre PIMES, autoritats públiques i organismes d’investigació en el camí cap al creixement intel·ligent i sostenible.

- Invertir en l’economia baixa en emissions de carboni i l’eficiència energètica

- Protegir els recursos naturals i culturals, així com la biodiversitat

- Millorar la governança del Mediterrani amb projectes de cooperació promogut per interlocutors regionals, nacionals i internacionals

Una de les mesures que més pot beneficiar a les Balears és l’objectiu de millorar en un 10% el nivell de sostenibilitat de l’activitat turística a través d’una millor cooperació i planificació conjunta i integrada.

Més informació en el següent enllaç

12-06-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora de Política Regional 

islandscbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir