Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea fa públics els resultats de la consulta pública sobre l’agenda urbana europea
Els resultats han estat presentats en el marc del segon Fòrum Europeu de les Ciutats que ha tengut lloc a Brussel·les

Les ciutats són un dels motors econòmics d’Europa. Quasi el 70% de la població de la Unió es concentra a nuclis urbans que són zones de creació de llocs de treball i catalitzadors de la creativitat i la innovació.

Per conèixer l’opinió de ciutadans i stakeholders, UE va llançar al juliol de 2014 una consulta pública sobre com afrontar els futurs reptes de les ciutats.

Els resultats, fets públics en el marc del segon Fòrum Europeu de les Ciutats, demostren com les ciutats poden ajudar assolir reptes comuns que a més contribueixen a l’agenda de prioritats de la Comissió Europea com per exemple la Unió Energètica i les polítiques contra en canvi climàtic. A més, queda pal·lesa la demanda d’una major coordinació entre els estats membre que en matèria de polítiques de dimensió urbana.

En resposta a les opinions recaptades mitjançant la consulta pública, la Comissió proposa les següents accions:

- Marcar prioritats específiques per assolir resultats concrets, com és el cas de les smart cities, economies baixes en emissions de carboni o la inclusió social.

- Aplicar eines de regulació més efectives per aconseguir un major impacte urbà i amb les quals els stakeholders es puguin involucrar més

- Millorar la coherencia i coordinació de polítiques europees en relació a les ciutats com és el cas de l’European Partnership on Smart Cities (EIP-SCC), l’Urban Innovative Actions o l’European Climate Adaptation Platform (Climate ADAPT)

- Millorar els sistemes intel·ligents a les ciutats amb el desenvolupament del new data


Més informació en el següent enllaç

05-06-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora de Política Regional 

islandscbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir