Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Com emprar l’Open Data com a eina de treball
Crims i justícia, medi ambient, educació o alimentació són algunes de les àrees de treball a on experimentar amb la utilització de sistemes de dades obertes

La guia “Open Data Challenge Handbook” presenta 7 iniciatives d’èxit al Regne Unit que han aplicat l’Open Data per desenvolupar productes i serveis basats en iniciatives ciutadanes.

L’Open Data és un concepte clau per la Comissió Europea en matèria d’innovació. La UE aposta per sistemes de dades obertes aplicats a diverses àrees de treball per assolir reptes socials i trobar solucions innovadores a conflictes comuns mitjançant el treball col·laboratiu entre plataformes de països europeus.

L’Open Data facilita la participació dels ciutadans a la configuració de l’agenda social i política fent les institucions de govern més transparents.

En aquest sentit, la plataforma de treball del Regne Unit NESTA ha elaborat la guia "Open Data Challenge Handbook" sobre com definir objectius i assolir reptes a l’hora d’emprar l’Open Data en projectes socials. El document pretén ser una eina d’inspiració per iniciatives de tota Europa que puguin emprar l’Open Data com a metodologia de treball per desenvolupar les seves propostes.

La gestió d’habitatges, el treball, l’alimentació o l’educació són algunes de les àrees exposades a la guia mitjançant exemples que d’èxit de plataformes Open Data capitanejades per joves emprenedors.

Més informació en el següent enllaç

28-05-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora d'Innovació 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir