Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Consum d’alcohol a la Unió Europea: recomanacions polítiques i opinió dels consumidors

El passat 12 de maig l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va publicar el seu informe La lluita contra el consum d’alcohol nociu, un informe centrat en l’avaluació de les polítiques dutes a terme en referència a l’alcohol i les tendències de consum en els països de la UE.

En aquest informe, al que es pot accedir aquí, es posen de manifest diferents recomanacions governamentals per a reduir el consum d’alcohol i pal·liar el seus efectes, basades en evidències científiques i el costs efectius de les politiques en aquesta matèria. 

La secretaria General de l’Aliança Europea en Política d’Alcohol Mariann Skar va assenyalar que l’informe de la OCDE era un missatge clar per als governs Europeus així com per a la Comissió Europea i per a la comunitat de Salut Pública ja que la major part de les polítiques proposades a l’informe no suposen un gran cost i poden portar grans beneficis per a la salut dels ciutadans i l’economia dels països.

Així mateix, l’informe ressalta també la importància d’adreçar les polítiques de prevenció de consum d’alcohol cap al preu i el màrqueting realitzat per les empreses, juntament amb les que s’adrecen a les persones que realitzen un gran consum d’alcohol. 

Tenint en compte la resolució en matèria d’alcohol adoptada per Parlament Europeu a la sessió plenària del passat 29 d’abril,  l’informe podria proporcionar argumentacions per a elaborar la nova estratègia de la Unió Europea en matèria d’alcohol, que tècnicament va expirar l'any 2012.  

D’altra banda, l’Aliança Europea en Política d’Alcohol ha llançat una enquesta als consumidors, d’ aproximadament cinc minuts, sobre com els hi agradaria que es comuniquessin els riscs associats al consum d’alcohol.  Aquesta enquesta es pot respondre aquí en qualsevol dels idiomes oficials de la UE.  

26-05-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir