Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La Comissió Europea presenta les recomanacions econòmiques país per país per a 2015
La principal recomanació per a Espanya és "accelerar la correcció del dèficit i del deute per a 2016"

La Comissió Europea ha presentat les recomanacions de política econòmica destinades a cada país per al 2015 i 2016, reclamant mesures nacionals de creació d'ocupació i estímul del creixement. En concret, en el cas d'Espanya demana que es prenguin les "mesures estructurals necessàries en 2015 i 2016 i s'aprofitin els resultats positius imprevistos per accelerar la reducció del dèficit i del deute".

Les recomanacions presentades per la Comissió Europea reflecteixen el programa econòmic i social de la Comissió amb l'objectiu d'aconseguir creixement a Europea. Aquestes recomanacions inclouen un informe país per país i en el cas espanyol destaquen la correcció del dèficit i del deute com una de les principals prioritats.

En concret, l'informe detallat per a Espanya es centra en quatre pilars que es resumeixen en: 

1.Garantir una correcció duradera del dèficit excessiu el 2016 com a molt tard,prenent les mesures estructurals necessàries en 2015 i 2016 i aprofitant els resultats positius imprevistos per a accelerar la reducció del dèficit i del deute. Reforçar la transparència i l'obligació de retre comptes de les hisendes públiques de les Comunitats Autònomes. Millorar la relació cost-eficàcia del sector sanitari i racionalitzar les despeses farmacèutiques dels hospitals.

2. Completar la reforma del sector de les caixes d'estalvis, particularment amb mesures legislatives, i la reestructuració i privatització de les caixes d'estalvis de propietat estatal.

3. Promoure, en consulta amb els interlocutors socials i d'acord amb les pràctiques nacionals, l'adequació dels salaris a la productivitat tenint en compte les diferències en les qualificacions i les condicions dels mercats laborals locals, així com les divergències en els resultats econòmics entre regions, sectors i empreses. Prendre mesures per augmentar la qualitat i eficàcia de l'ajuda i del assessorament per a la recerca de feina, especialment com a part de la lluita contra la desocupació juvenil. Racionalitzar els règims de renda mínima i d'ajuda familiar i fomentar la mobilitat regional.

4. Suprimir els obstacles al creixement de les empreses, com ara les disposicions que depenen de la mida de les empreses; adoptar la reforma planejada dels serveis professionals; accelerar l'aplicació de la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat.

Consulta l'informe complet

18-05-2015

Ingrid Irles
Consultora 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir