Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
El Parlament Europeu demana que les begudes alcohòliques adverteixin sobre el seu contingut calòric, entre altres coses.
El text ha estat adoptat a la sessió plenària del 29 d’abril de 2015.

La Comissió Europea haurà de presentar com a tard al 2016 mesures per tal d’incloure a l’etiquetat de les begudes alcohòliques informació sobre el seu contingut calòric, a demanda del Parlament Europeu. També es sol•licita una nova “estratègia europea en matèria d’alcohol” per a reduir el consum entre menors i incloure avisos en les etiquetes sobre els riscs en la conducció i l’embaràs.

L’abús de l’alcohol esdevé la segona causa més destacable de malalties relacionades amb els estils de vida a alguns dels estats membres de la Unió Europea. L’addicció a l’alcohol és, a més,  un factor de risc per  a més de 60 malalties cròniques. Així mateix, el seu consum excessiu provoca 3,3 milions de morts prematures al món cada any, de fet, en el grup d’edat de 20 a 29 anys aproximadament el 25% de totes les morts poden atribuir-se a l’abús de l’alcohol, habitualment conseqüència d’accidents de trànsit, actes de violència o malalties hepàtiques. 

Per totes aquestes raons, al passat plenari del 29 d’abril a Strassburg, els eurodiputats varen demanar a la Comissió que treballi de forma immediata en una nova estratègia en matèria d’alcohol per al període 2016-2022 per tal d’ajudar als països a lidiar amb els danys de l’alcohol. 

Així, la Comissió Europea haurà d’avaluar l’obligació d’informar als consumidors a l’etiquetatge sobre els ingredients i el contingut nutricional de les begudes alcohòliques, ja que la falta d’informació sobre aquest fet es relaciona molt directament amb l’obesitat, així com sobre el risc que l’alcohol pot tenir per a les dones embarassades i advertències sobre el risc de conduir begut. 

D’altra banda, es reclama que els Estats membres protegeixin als joves mitjançant l’aplicació més estricta de les limitacions d’edat i recomana que es vigilin els efectes de la publicitat de l’alcohol en els joves, així com posar mesures per la venda transfronterera d’alcohol via internet. Així mateix, s’hauran de posar en marxa campanyes publicitàries per tal de conscienciar sobre els perills del consum massiu d’alcohol, especialment per als menors, i incrementar els esforços per a reduir els accidents de trànsit vinculats a l’alcohol. 

En  cas de voler consultar directament el text adoptat, us podeu adreçar aquí.

04-05-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora  

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir