Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Els projectes de millora energètica: una prioritat europea
Com presentar un projecte per a millorar les connexions energètiques europees

La UE a organitzat una conferència per tal d’explicar les prioritats energètiques així com centrar l’atenció en les diferents convocatòries que s’obriran durant l’any 2015 per a l’àmbit de l’energia.

A l’actualitat, la Unió Europea importa el 53% de l’energia que consumeix anualment. Això, sumat al fet que en el cas de l’energia elèctrica hi ha encara 12 països de la Unió que no assoleixen la connexió recomanada , provoca que una de les majors prioritats de l’actual comissió sigui la millora de les infraestructures energètiques. En concret, en el cas d’Espanya, tindran prioritat tots aquells projectes destinats a millorar la connectivitat elèctrica. 

L’oficina INEA donarà suport per a la presentació de projectes energètics, prioritzant aquells destinats a la creació d’infraestructures. S’invertiran un total de 33 bilions d’euros, repartits en les diferents convocatòries. En concret, per a l’any 2015, la primera convocatòria, oberta per març, compta amb un màxim de 100 milions d’euros, mentre que la segona convocatòria de projectes energètics, que tindrà lloc aproximadament per juny s'estima que comptarà amb un pressupost de 550 milions d’euros. Així, les prioritats polítiques per al 2015 són les de realitzar un mercat intern i minvar la isolació energètica entre els diferents països de la Unió. 

El procés de presentació de projectes, que està obert en primera convocatòria fins al 29 d’abril, es realitzarà completament de forma on line. Per a tots els possibles dubtes, els 22 d’abril sortirà publicat un document de preguntes freqüents a la pàgina web d'INEA. Per a qualsevol pregunta o per a consultar els processos de convocatòria podeu adreçar-vos aquí.  

Per a consultar tota la informació de forma detallada proporcionada el dia informatiu, podeu descarregar aquí totes les presentacions. 

22-04-2015

Brussel·les

Priscila Seguí 
Consultora 

environmentcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir