Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Com pot fer front el sistema sanitari a la crisi econòmica de la Unió Europea?
Recomanacions sobre polítiques a seguir i diàlegs europeus

L’associació Friends of Europe ha treballat en una publicació de recomanacions d’adaptació del sistema sanitari per fer front  a la crisi financera que travessa Europa. Així mateix,  associacions com CHRODIS fomenten un diàleg continu entre els diferents països i les autoritats europees sobre la salut i el tractament de malalties cròniques.

La salut és un actiu important per a Europa però, tot i que des de la Comissió Europea i el Parlament Europeu es tracten d’enfrontar els desafiaments compartits, no es capitalitzen prou els actius en salut.

L’associació Friends of Europe va realitzar entre 2013 i 2014 un grup de treball de salut per tal de fer front i donar resposta als necessaris canvis en els sistemes sanitaris d’Europa i la formulació de polítiques en aquest sentit. Així, en el grup de treball es varen reunir diverses parts interessades de diferents països de la UE: responsables polítics, tant a nivell nacional com europeu, organitzacions internacionals, institucions acadèmiques, indústries relacionades amb la salut i organitzacions no governamentals. L’informe final, que es pot descarregar aquí,  va ser presentat i discutit amb el comissari europeu de Salut i Seguretat alimentària Vytenis Andriuketis i es resumeix, finalment, en una llista de 21 recomanacions que el Grup de treball de Salut considera que la UE hauria d’iniciar, aturar o fer de manera diferent durant aquest nou mandat per tal de millorar la salut dels ciutadans europeus.   

D’altra banda, l’organització CHRODIS intenta fomentar a nivell europeu i nacional un diàleg entre els actors polítics, les parts interessades i les institucions de recerca per tal d’identificar, validar, intercanviar i disseminar bones pràctiques sobre malalties cròniques en els estats membres a la UE per tal de facilitar a nivell local, regional i transfronterer els tractaments i les situacions de malalts crònics. Principalment aquesta organització es centra en la promoció de la salut i la prevenció primària, el manejament de la diabetis i les condicions de multi-morbilitat. Les seves recomanacions es troben encara en procés d’elaboració, però la plataforma està oberta a qualsevol expert, institució pública o associació que s’hi vulgui adherir, establint contacte amb qualsevol de les àrees establertes a la seva pàgina web.

27-03-2015

Brussel·les

Priscila Seguí
Consultora 

healthcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir