Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
Cinc Comunitats Autònomes Espanyoles llancen els seus programes operatius Regionals per gestionar les seves partides dels Fons Estructurals Europeus
Els 5 programes varen ser aprovats per la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea el mes de febrer

Cantàbria, Castella-La Manxa, Catalunya, Galícia i País Basc presenten també els seus programes sobre creixement intel·ligent fins a l’any 2020 dintre dels fons FEDER.

Cinc regions espanyoles han presentat a la Comissió Europea els seus plans operatius sobre com empraran les inversions de la UE per millorar les seves capacitats d’investigació i d’innovació. Les estratègies marcades van destinades sobretot perquè les PIMES millorin la seva competitivitat i internacionalització.

El programa operatiu presentat per Cantàbria contempla la inversió de 105,3 milions d’euros (52,66 pertanyents a la UE). L’objectiu del programa és fomentar la creació de clústers i millorar la col·laboració entre empreses, universitats i centres d’investigació regionals per crear 3.000 llocs de treball.

Castella-La Manxa presenta el seu programa de 669,5 milions d’euros (535,6 per part de la UE) per invertir en més de 10.000 PIMEs, millorar les infraestructures de la banda ampla d’alta velocitat i el reciclatge del 25% dels residus urbans.

Per la seva banda Catalunya invertirà 1600 milions d’euros (808,4 milions provinents de fons de la UE) per atreure més de 100 milions d’euros d’inversió privada als sectors de la innovació.

Galícia estableix com a objectius prioritaris l’expansió i internacionalització del seu mercat regional, tal com reduir les emissions de gas i prevenir el seu territori dels incendis forestals. El seu programa operatiu contempla la inversió de 1.100 milions d’euros (dels quals la UE n’aportarà 883,4 milions).

El País Basc destinarà 352,9 milions (176,45 milions per part del fons europeus) a la competitivitat de les PIMEs i la producció i consum d’energies renovables.

Més informació en el següent enllaç

25-03-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora de Política Regional 

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir