Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
BIOECONOMIA: Una eina pel desenvolupament econòmic sostenible a les regions
La xarxa ERIAFF (European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Foresty) veu en aquest model econòmic una eina per generar creixement i llocs de treball alhora que es respecta el medi ambient

La bioeconomia consisteix a reutilitzar recursos biològics per produir aliments, energia o tot tipus de productes que tenguin una base biològica mitjançant la innovació i l’ús eficient de la industria i la tecnologia.

Dins de l’objectiu de la Comissió Europea de basar l’economia de la Unió en un model baix en emissions de carboni, l’economia circular és presenta com una alternativa de produir, emprar i reutilitzar els materials fent sostenible el cicle vital dels materials. En aquest sentit, la bioeconomia és un dels sectors implicats en aquesta gestió més eficient dels recursos.

Es tracta d’un sector que actualment és explotat a escala internacional i que, juntament amb el sector de les energies renovables, treballen per aconseguir un sistema econòmic més verd. L’estratègia de la Unió Europea és millorar la gestió a l’hora de reutilitzar els recursos naturals. Aquest objectiu involucra així, diverses fases que van des de l’ús dels recursos com el desenvolupament de mercats que diversifiquin aquesta nova oferta en aliments o productes amb base biològica.

Les bio-solucions són essencials per continuar liderant la lluita contra el canvi climàtic i és per això que és important una implicació entre sectors públics, privats i universitats perquè a més de fer l’economia més neta i sostenible també és generadora de llocs de treball i creixement.

Més informació en el següent enllaç

24-03-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora d'Innovació 

researchcbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir