Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
URBACT III, oberta la nova convocatòria del programa europeu de cooperació pel desenvolupament urbà sostenible
500 socis de 28 països varen participar en la darrera edició del programa URBACT

El programa és un instrument cofinançat pels estats participants i per la Comissió Europea a través dels Fons de Desenvolupament Regionals

L’any 2002 la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea va llançar el programa de cooperació territorial URBACT per gestionar un desenvolupament sostenible i integrat a les ciutats dels estats membres de la Unió Europea a més de Noruega i Suïssa. Després d’una segona edició del programa l’any 2007, La Comissaria Europea de Política Territorial Corina Cretu ha presentat la edició del nou programa URBACT III 2014-2020.

Alguns dels exemples de la passada edició del programa són el projecte 4D Cities a Igualada (Catalunya) o CSI Europe a Manchester (Regne Unit).

Pensant en els ciutadans com a prioritat, URBACT III inverteix per assolir un impacte a llarg termini. El projecte es basa en el desenvolupament de xarxes de treball local en problemàtiques concretes per cercar solucions durant un termini de 3 anys. Es tracta d’aplicar una única metodologia a diversos reptes en diverses regions.

L’estratègia d’URBACT es basa en 3 pilars integrats: unir la dimensió social, econòmica i mediambiental per encarar reptes urbans. En aquest sentit les accions per aconseguir-ho també són 3:
- Creació de xarxes transnacionals de treball com a un aprenentatge mutu de disseny i implementació d’estratègies
- Capacitat de construcció i disseny de polítiques urbanes fent partícips a actors locals
- Capitalització i disseminació de les pràctiques per crear una plataforma de coneixement compartit

El programa URBACT disposa d’una nova pàgina web amb les darreres informacions per a participants.

19-03-2015

Brussel·les

Beatriz Marín
Consultora de Política Regional 

regiocbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir