Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. Accepto | Más información

Centre Balears Europa

Centre Balears Europa

Llistat d'informes Compartir Imprimir
La plataforma Med Maritime Projects presenta el seu programa per a 2014-2020
Med Maritime ha creat una plataforma online on es poden consultar els projectes

La plataforma Med Maritime Projects ha presentat el seu programa per a 2014-2020 i on es troben diferents projectes destinats a les noves tecnologies, el turisme i l'energia blava entre les prioritats. 

Med Maritime Projects, la plataforma destinada a integrar les polítiques marítimes a la conca mediterrània ha presentat el seu programa per al proper període 2014-2020 aquesta setmana a Brussel·les. L'objectiu de Med Maritime es fomentar la cooperació entre territoris de la conca mediterrània per a explotar el potencial de les zones costaneres invertint en quatre zones prioritàries que són les zones urbanes, costaneres, les illes i les àrees rurals. Així, la plataforma ha fet visibles tots els projectes que es poden consultar a la pàgina web: http://www.medmaritimeprojects.eu/. Aquests projectes es centren en la sostenibilitat, la innovació i explotar el potencial de l'energia blava.

Francesco Cocco, Secretari General de l’Euroregió Adriàtic-Ionian creu que aquests projectes poden aportar una nova perspectiva: "és una feina difícil perquè tenim diferents projectes i àrees i hem de discriminar els resultats. No és una feina fàcil però és apassionant perquè estem treballant conjuntament en la millor manera i amb l’estreta col·laboració del secretariat". Cocco tambè apunta que les autoritats treballen també molt aprop per a millorar l’enfocament marítim  a la conca mediterrània.

En aquesta mateixa línea s'ha pronunciat Iban Rabasa, Director General d’Afers Exteriors Generalitat de Catalunya, qui destaca que l’equip de Med MAritime està treballant amb gran col·laboració. Explica que s’han de respondre reptes que han d’afrontar les regions mediterrànies. Afegeix que aquesta iniciativa està intentant fer una imatge del que està passant en aquestes regions per a intentar transformar aquests fons en accions polítiques reals i mostrar als ciutadans que aquests projectes son vitals per afrontar els reptes i canvis.  Rabasa considera que els canvis de les regions mediterrànies s’han d’afrontar no només tenint en compte el medi ambient, sinó també a través d’un enfocament sostenible i econòmic i afegeix que és el que s'intenta fer amb aquests fons per a crear una comunicació efectiva amb una plataforma per mostrar els resultats dels projectes. 

09-03-2015

Ingrid Irles
Consultora 

enterprisecbalears.eu
Llistat d'informes Compartir Imprimir